Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Suomalaisen harmonikan historia
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2014
  • Antal sidor: 399
  • Vikt i gram: 1492
  • ISBN10:9526826000
  • ISBN13:9789526826004

Suomalaisen harmonikan historia

(Inbunden)

Beskrivning:

Suomalaisen harmonikan historia on ilmestynyt. Sen ovat toimittaneet Vesa Kurkela, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian professori, ja Marko Tikka, historiantutkija ja Tampereen yliopiston dosentti.

Suomalaisen harmonikan historia on aiheensa ensimmäinen kokonaisesitys. Teoksessa on 400 sivua ja yli sata valokuvaa, joista suurin osa on aikaisemmin julkaisemattomia.

Suomalaisilla on ollut erityinen suhde harmonikkaan jo yli sadanviidenkymmenen vuoden ajan. Harmonikka on sekä rakastettu että vihattu soitin. Harmonikalla on paitsi käyty sotaa ja vastustettu auktoriteetteja, myös sävelletty ja soitettu ensi kertaa levylle keskeinen populaarimusiikkimme sävelaarteisto.

Suomalaisen harmonikan historia kuvaa harmonikan varhaisvaiheet, tuo esiin merkittävimmät soittajat ja esittelee harmonikalla meillä soitetun musiikin. Suomalaisen harmonikan historia tarjoaa ensimmäisen kattavan kuvan harmonikan rakentajista ja harmonikkateollisuudesta Suomessa ja kokoaa myös ensi kertaa yhteen harmonikan akateemisen historian, soitonopetuksen ja klassisen harmonikan vaiheet Suomessa. Kirjan kirjoittajat ovat Mika Huusari, Vesa Kurkela, Helka Kymäläinen, Markku Lepistö, Viljo Mannerjoki, Rauno Nieminen, Matti Rantanen, Toivo Tamminen, Marko Tikka ja Mikko Vanhasalo.

Suomalaisen harmonikan historia on tärkeä teos paitsi harmonikasta, myös laajemmin suomalaisen populaarimusiikin ja kansankulttuurin historiasta kiinnostuneille.

Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Vintermörker :  samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica