Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Paholaisen kuiskaus
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2009
  • Antal sidor: 128
  • Vikt i gram: 514
  • ISBN10:9525768198
  • ISBN13:9789525768190

Paholaisen kuiskaus

(Inbunden)
Beskrivning:

Seikkailija Aleks Revel on Ilpo Koskelan (s. 1958) luoma fiktiivinen hahmo, joka on seikkaillut ennen Paholaisen kuiskaus -teosta kolmessa sarjakuva-albumissa sekä useissa lyhyissä tarinoissa. Toisen maailmansodan jälkeen kymmenen vuotta kateissa ollut Revel ilmaantuu Kuuban Havannaan syksyllä 1958, Ranskan kansalaisena. Tämän tarinan alkaessa keväällä 1961 Aleks on 55-vuotias ja hankkii edelleen toimeentulonsa erilaisilla lakien rajamailla liikkuvilla toimilla.

Paholaisen kuiskaus -tarinan syntyyn vaikuttivat monet tekijät. "Vieraillessani Kuubassa kesällä 1999 maa ja sen historia tekivät suuren vaikutuksen. Siellä tutustuin myös sikareihin ja minusta tuli niiden harrastaja. Jo Kuubasta lähtiessäni mietin että voisin tehdä sinne sijoittuvan sarjakuvan, mutta tarinan kypsyttely vei kuusi vuotta", Koskela kertoo.

"Kesällä 2005 luin Carl Gustav von Rosenista, ruotsalaisesta seikkailijasta joka vielä 60-vuotiaana perusti ilmavoimat Biafraan ja lensi itsekin sotalentoja Nigerian hallituksen joukkoja vastaan. Tämä loksautti palaset kohdalleen. Toin näyttämölle iäkkäämmän Aleks Revelin, tarinan motiiviksi sikarit, tapahtumapaikaksi Kuuban ja -ajaksi huhtikuun 1961 juuri ennen Sikojen lahden maihinnousua - tapahtumarikkaimman ajan Kuuban kommunistihallinnon historiassa."

Sarjakuvan toteutuksessa on käytetty duotone-tekniikkaa. Oranssin eri sävyt antavat vaaleina sävyinä voimakkaan tunteen päivällä polttavana paahtavasta kuubalaisesta auringosta ja mustaan sekoitettuina tummina sävyinä tunteen Kuuban lämpimistä ja kosteista öistä.

Paholaisen kuiskaus -teokseen sisältyy nelivärinen esipuhe 1960-luvun Kuubasta sekä sen poliittisesta tilanteesta, sikareista ja niiden historiasta. Aleks Revelin henkilöhistoriaa valotetaan myös osassa esipuhetta. Kuvituksena on käytetty valokuvia, piirroksia, vanhoja karttoja ja sikarilaatikkojen kuvamotiiveja.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Ibland mår jag inte så bra
Ibland mår jag inte så bra
av Lindgren, Therése
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica