Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Peipsimaa ja Jõgevamaa
  • Bandtyp: Danskt band
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2021
  • Antal sidor: 350
  • Vikt i gram: 640
  • ISBN10:9522704644
  • ISBN13:9789522704641

Peipsimaa ja Jõgevamaa

(Danskt band)

Beskrivning:

Virosta on moneksi! Se ei ole pelkkä Tallinna, Pärnu, Tartto tai Saarenmaa, se on paljon muutakin.

Tapion matkassa -sarjan neljännessä osassa tutustutaan Euroopan viidenneksi suurimpaan järveen Peipsiin, kiehtovaan vanhauskoisten venäläisten elämäntapaan ja kulttuuriin sekä kolmeen maahan eli Peipsimaahan, Põltsamaahan ja Vooremaahan. Näistä yksikään ei koskaan ole ollut oma valtionsa, mutta jokaisella on ollut oma kuninkaansa. Kirjailijat, poliitikot, säveltäjät, taiteilijat, teatterin ja elokuvan tekijät - tältä alueelta on kotoisin suuri joukko Suomessa ja muuallakin maailmassa tunnettuja lahjakkuuksia.

Kirjasta löytyy pikkukaupunki, jossa on viiden eri uskontokunnan kirkot, sipulipenkkejä, jotka ovat melkein korkeampia kuin niitä hoitavat pienet mummot ja karakatitsoja, jotka ovat traktoreista ym. vanhoista kulkuneuvoista rakennettuja uppoamattomia jääkulkuneuvoja. Opitaan juomaan teetä ja Ivan-tšaita oikealla tavalla ja syömään maailman parhaita sipuleita, suolakurkkuja ja kalaruokia, paikallisia juomia unohtamatta. Mukana yhdeksän eri kansanryhmää ja vähintääkin yhtä monta eri kulttuuria ja herkullista ruokaperinnettä.

Suomalainen estofiili, talsinkilaiseksi itseään luonnehtiva tietokirjailija ja matkanjohtaja Tapio Mäkeläinen (s. 1959) on kirjoittanut yli 20 tietoteosta ja opastanut yli 100 000 Viron-matkailijaa. 39 vuoden aikana kertyneellä kokemuksella Mäkeläisen johdattaa lukijaansa Tallinnan jälkeen ehkä vielä vähän tunnettuihin, mutta äärimmäisen kiinnostaviin osiin Viroa.

Esittelyssä ovat alueen kaikki nähtävyydet, muistomerkit, museot, puistot, kirkot, kartanot, luontokohteet ja lomakohteet sekä majoitus- ja ravitsemusliikkeet, yhteensä 212 kohdetta, 250 valokuvaa ja 11 karttaa.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Den allvarsamma leken
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica