Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Paratiisilinnut
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2021
  • Antal sidor: 399
  • Vikt i gram: 562
  • ISBN10:9522704636
  • ISBN13:9789522704634

Paratiisilinnut

(Inbunden)

Beskrivning:

Paratiisilinnut jatkaa Viisi sormea -teoksen kertomusta Siperiaan kyyditetyn, jälleen kotikyläänsä palanneen latvialaisperheen elämästä. Romaanin päähenkilö on nyt kymmenvuotias koulutyttö.

On edetty 1960-luvulle Hruštševin aikaan. Kotiinpaluun riemu vaihtuu reaalisosialismin arkipäivään. Tähän todellisuuteen kuuluvat puolueen pakkovalta, toverituomioistuin, kielletyt

kirjat ja kielletyt juhlapäivät, kaksinaismoralismi

ja kellarissa piileskelevä metsäveli. Koulun ideologinen kasvatus tutustuttaa sosialistisen leirin maihin, mutta kaveripiiri tuo ulottuville Amerikan ihmeet: Coca-Colan, purukumin ja

kuulakärkikynän. Edellisten sukupolvien elämänpiiriin kuulunut vapaa matkustelu vaikkapa

Pariisiin tai Roomaan on Neuvosto-Latviassa mennyttä. Samalla vapauden unelmaa, taiteilijan värikylläistä vapautta, edustaa Tyynenmeren saaren idylli paratiisilintuineen.

Sadun maailma, kansantarusto, luonto ja huumori ovat Zaliten tuotannon rakennuspuita. Edeltäjänsä tavoin Paratiisilinnut valittiin ilmestymisvuotenaan Latvian parhaaksi proosateokseksi.

Mara Zalite syntyi Siperiaan kyyditetyille vanhemmille Krasnojarskissa 1952. Perhe palasi Latviaan 1956. Zalite aloitti kirjallisen tuotantonsa runoilijana 1970-luvulla. Hän on Latvian kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija ja tunnustettu kulttuurielämän auktoriteetti. Suursuosion Zalitelle toivat musikaalien ja rockoopperoiden libretot, joiden säkeistä monet ovat nousseet modernin kansanlaulun asemaan.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Den allvarsamma leken
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica