Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Made in Sweden
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2020
  • Antal sidor: 331
  • Vikt i gram: 200
  • ISBN10:9522346861
  • ISBN13:9789522346865

Made in Sweden

(Inbunden)
Beskrivning:

Mitä ruotsalaiset oikeasti ajattelevat

Maailmalla ruotsalaisuus on ilmiö. Maana Ruotsi on tunnettu hyvinvoinnistaan, suvaitsevaisuudestaan ja tasa-arvostaan. Se ei ole pelkästään valtio; se on kansankoti.

Mutta mitä jos mielikuva ruotsalaisesta malliyhteiskunnasta onkin harhaa? Mitä jos naapurimaamme ei todellisuudessa olekaan aina ollut sitä, mitä olemme kuvitelleet? Kuningas Karl XV:n tunnuslauseen mukaan Ruotsi on ”maa, joka rakennettiin laeilla”. Lait ovat kuitenkin muuttuneet ajan myötä. Onko nyt aika puhua ”maasta, joka rakennettiin sanoilla”?

Ruotsalainen journalisti ja kirjailija Elisabeth Åsbrink tekee tutkimusmatkan läpi Ruotsin historian aina kuninkaanhovin skandaaleista puolueettomuuspolitiikkaan ja #metoo-ilmiöön saadakseen selville, kuinka sanat muodostavat arvoja. Made in Sweden on muistutus ruotsalaisuuden vähemmän tunnetuista puolista: varhaiset sosiaalidemokraatit julistivat ”Ruotsi ruotsalaisille”, ja viime vuosina politiikan kärkeen on noussut äärinationalismi.

Åsbrink tutkii ristiriitoja ruotsalaisen aatemaailman takana, ja selvittää, mitä on sananvapaus, joka perustuu vaikenemiseen. Esipuheen teokseen on kirjoittanut Kjell Westö.

Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Vintermörker :  samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica