Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Unexpected Encounters ? Possible Futures
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Engelska
  • Utgiven: 20190912
  • Antal sidor: 224
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 939
  • ISBN10:879369444X
  • ISBN13:9788793694446

Unexpected Encounters ? Possible Futures

(Häftad)
Beskrivning:

Denne publikation tager det spekulative øjeblik fra den første bølge af russisk kosmisme, der fandt sted fra 1880-1910'erne, som udgangspunkt for at genoverveje vores sam- og fremtid. Russisk kosmisme og dens udvidede arv af multidisciplinære kosmismer – i skrift, billedkunst, musik, medicin, antropologi og så fremdeles - kan virke som blot endnu en interessant mærkværdighed blandt forrige århundredes talrige avantgarde-bevægelser. Men de vedvarende dele af kosmistisk tænkning er direkte relevante for de fortællinger om fremskridt og katastrofe, vi dagligt fortæller os selv.

 

Fra fremkomsten af miljøbevægelsen i slutningen af det 20. århundrede frem til i dag er der en voksende diskussion om, hvordan man skaber globale løsninger til globale problemer. Helt konkret er det blevet tydeligt, at enhver løsning, der skal fungere på global skala, skal navigere - endda bestride - faldgruberne i den såkaldte globalisering og den udbyttende kapitalisme, der styrker den. Vi har brug for en måde at tænke uden for og ud over vores nuværende virkelighed og dens pseudo-rationalistiske teknotopiske grænser.

 

Publikationen ledsager udstillingen Cosmic Existence (Den Frie Udstillingsbygning, september-oktober, 2019). Værkerne i udstillingen er tæt forbundet med science fiction og andre relaterede spekulative kunstneriske projekter, der prøver at tænke i radikalt alternative paradigmer og udvidede handlingsformer.

 

Bidragsydere: Ann Lislegaard, Astrid Myntekjær, Center for Militant Futurologi, Ferdinand Ahm Krag, Georg Jagunov, Glenn Christian, Honey Biba Beckerlee, Ieva Balode, Ivan Perard, Jakob Kudsk Steensen, Kasper Opstrup, Kristaps Epners, Lea Porsager, Marie Kølbæk Iversen, Mikkel Krause Frantzen, Mikkel Bolt Rasmussen, Mille Kalsmose, Nazila Ghavami Kivi, Sif Itona Westerberg, Viktor Timofeev, Xeropolis.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Den allvarsamma leken
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica