Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Jeg nægter
 • Bandtyp: Häftad
 • Språk: Danska
 • Utgiven: 20191108
 • Antal sidor: 292
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 336
 • ISBN10:8793629915
 • ISBN13:9788793629912

Jeg nægter

(Häftad)
Beskrivning:

"Det er pure Petterson" – Politiken 6 hjerter

"Lykkelig den, der har Petterson til gode." – Nordjyske 6 stjerner

"Det her er Petterson, når han er bedst. Og så bliver det altså ikke meget bedre." –  Ekstrabladet 6 stjerner

6 stjerner Jyllands-Posten 5 stjerner Berlingske

To mænd mødes tilfældigt en tidlig morgen på broen over til Ulvøya i Oslo. Tommy og Jim. De har ikke set hinanden i 35 år, men engang havde de været venner så langt tilbage, som de kunne huske. Et venskab der var lige så naturligt som det at trække vejret. Men hvad sker der hvis man pludselig synes man skal gøre sig fortjent til et venskab? Tilbage i nutiden: Jim står og fisker på broen, og Tommy kommer køren­de i sin nye Mercedes. Er det ikke mærkeligt, siger han, at det kan blive sådan, vice versa. Fortid møder nutid i det døgn vi følger dem, i starten af september, 2006.

Per Petterson (f. 1952 i Oslo) har udgivet ti bøger der alle er oversat til dansk. Han har modtaget en lang række litterære priser, både i Norge og i udlandet. Det helt store internationale gennembrud fik han med romanen Ud og stjæle heste der blev tildelt Independent Foreign Fiction Prize og Impac-prisen. Romanen er oversat til 50 sprog og er solgt i mere end 1 million eksemplarer verden over. I 2009 fik Per Petterson Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Jeg forbander tidens flod.

EN GUIDE TIL PER PETTERSON

Den gennemgående person i Per Pettersons forfatterskab er Arvid Jansen. I debutbogen Aske i munden, sand i skoen befinder vi os i 50’erne og Arvid er omkring 6 år. I Ekkoland, der foregår i 60’erne, er Arvid 12 år og tilbringer sommeren hos bedsteforældrene i Nordjylland. I Det er okay med mig er Arvid bedste ven med hovedpersonen Audun, vi befinder os i 70’erne og Audun drømmer om at blive forfatter. I romanen I kølvandet, der foregår i 90’erne, er forfatteren Arvid Jansen blevet skilt og befinder sig i et eksistentielt tom­rum i kølvandet på en katastrofe som trækker dybe spor i hans liv. Både i Aske og i Ekkoland møder vi Arvids danske mor. Hendes historie hø­rer vi om i Til Sibirien hvor den navnløse jeg­for­tæller er en kvin­de som ser tilbage på sin barndom i Nordjylland omkring an­den verdenskrig og på hendes opbrud og rejse til København, Stockholm og Oslo. I Jeg forbander tidens flod er året 1989. Muren falder, Arvid skal skilles og hans mor har fået kræft. I Ud og stjæle heste bryder Trond Sanden, 67 år, op fra byen og flytter ud i skoven i et afsidesliggende hus. En nat dukker en skikkelse fra fortiden op, og Trond genoplever den sommer da han var femten og tilbragte en sommer på sæteren sammen med sin far. Jeg nægter handler om Tommy og Jim som i 2006 mødes tilfældigt. Tilbage i 1960’erne voksede de op det samme sted og var bedste venner. Nu mødes fortid og nutid og verden er vendt på hovedet. Mænd i min situation foregår i 1992 og handler om forfatterens alter ego Arvid Jansen som er blevet skilt og flakker om fra bar til bar i Oslo. En dag ringer telefonen, det er hans ekskone som har brug for hjælp. Han kører hende hjem, og hjemme hos hende genfinder han ikke noget af det de havde sammen. Han er som udslettet. 

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Vägra följa John : genvägen till hälsa,
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica