Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Bjørnedræberen
 • Bandtyp: Häftad
 • Språk: Danska
 • Utgiven: 20180223
 • Antal sidor: 351
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 470
 • ISBN10:8792625509
 • ISBN13:9788792625502

Bjørnedræberen

(Häftad)
Beskrivning:

Bjørnedræberen er et centralt værk i den lettiske identitetshistorie. I en nyere lettisk litteraturencyklopædi betegnes Bjørnedræberen ligefrem som et af den lettiske litteraturs mest exceptionelle værker.

Eposet Bjørnedræberen fra 1888 er forfatteren Andrejs Pumpurs´ personlige manifest for en national lettisk selvopfattelse og hans forklaringsmodel for det lettiske folks historiske skæbne.

Fortællingen om Bjørnedræberen er historien om et epos, der formåede at forvandle et folkeeventyr til en nationalmyte – gennem tiderne brugt og misbrugt – et bindeled til en lettisk fortid og et pejlemærke i dagens nationale lettiske selvopfattelse.

Forfatteren Per Nielsen, der er cand. mag. i historie, har gendigtet det lettiske nationalepos på dansk og giver læseren en grundig indføring i værket, samt dets historie og betydning for letternes selvforståelse gennem tiderne og op til i dag.

Værket om det lettiske nationalepos Bjørnedræberen udkom officielt den 24. august – og præsenteredes ved den lejlighed ved en reception på Letlands Ambassade i København i forbindelse med Venskabsforeningen Danmark – Letlands 20 års jubilæum.

Andrejs Pumpurs: Bjørnedræberen.

Gendigtet på dansk af Per Nielsen.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Vintermörker : samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica