Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Buddhas veje
 • Bandtyp: Övrigt
 • Språk: Danska
 • Utgiven: 20110418
 • Antal sidor: 296
 • Upplaga: 2, 
  Vikt i gram: 795
 • ISBN10:8777067215
 • ISBN13:9788777067211

Buddhas veje

(Övrigt)
Beskrivning:

Hvad betyder det at være buddhistisk inspireret? Der er en kolossal interesse for at finde inspiration i buddhismen i behandling af stress og depression. Vi henter meditationsmetoder ind fra østen, omformer dem og kalder dem ’mindfulness’. Eller vi trækker os tilbage i en påtaget ensomhed for at genvinde en hvile og harmoni og kalder det ’at gå i retreat’.

Klinisk psykologi har brug for den inspiration, der er i buddhismen og dens spiritualitet. Mange psykologer er da også begyndt at bringe behandlingsmetoder ind i det terapeutiske rum med en henvisning til, at de er ’buddhistisk inspireret’. Bl.a. har den såkaldte ’tredje bølge’ inden for kognitiv behandling hentet metoder ind som ’mindfulness-based stress reduction’ (MBSR), ’acceptance and commitment based therapy’ (ACT) og ’compassionate mind training’ (CMT) Der er meget forførelse i disse nye metoder, og bogen redegør for det spirituelle og faglige grundlag for disse i den vestlige psykologis møde med buddhismen.

Forfatteren Peter Elsass er professor dr.med. i klinisk psykologi på Københavns Universitet. Han har suppleret sin faglige interesse med at gå personligt ind i buddhismen for at kunne forstå den og være loyal overfor den.

Med bogen følger en dvd, der skildrer forfatterens mange rejser i Tibet og Nordindien sammen med en tibetansk Lama, Karma Lhundup. Igennem en årrække har de opsøgt spirituelle mestre og fået dem til at forklare buddhismen og deres syn på vestlig psykologi for kameraet. På den måde får Østen høj prioritet, og bogen og filmen viser, at buddhistisk psykologi går begge veje, både mod øst og mod vest.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 1 recension.
 • Ingen buddhistisk relevans.

  Køb ikke denne bog, hvis du vil vide noget om buddhismen. Forfatteren har ikke forstået buddhismen's filosofi, hvilket bogen bærer præg af. Seriøse buddhister vil ikke kunne tage denne bog alvorligt. Forfatteren burde have sat sig bedre ind i tibetansk buddhisme før han udtaler sig i en bog.

  av David Pedersen, 2011-08-25

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
The Mindful Brain
The Mindful Brain
av Siegel, Daniel J.
Buddhist Psychology
Buddhist Psychology
av Brazier Caroline
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica