Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Mellem ånd og tryksværte
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Danska
  • Utgiven: 20150508
  • Antal sidor: 201
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 544
  • ISBN10:8763542250
  • ISBN13:9788763542258

Mellem ånd og tryksværte

(Inbunden)
Beskrivning:

Litteraturkritikken har vendt og drejet alle aspekter af romantikken som åndelig vending i litteraturen. Men alt for ofte både begynder og ender analysen med, hvad der er romantikkens egen programerklæring: at følge det utæmmelige geni. Mellem ånd og tryksværte går bag om romantikkens selvforståelse og selviscenesættelse for at undersøge forfatternes mere jordbundne relationer i samtidens trykkekultur. Også de romantiske forfattere måtte forholde sig til både salgsstrategier, forlagskontrakter, konkurrence og censur, som var de materielle betingelser for at udgive de åndelige sværmerier og visionære tanker. Artiklerne går på tværs af gængs romantikforskning ved også at belyse, hvordan romantikerne udviste betydelig interesse i typografier og bogformater. 

Med fokus på Skandinavien og den engelsksprogede romantik undersøger bidragyderne en række tekster, forfattere og kulturelle momenter i forskellige nationale sammenhænge. Bogens seks essays er skrevet af litteraturforskere, der alle har udfordret deres felt ved hjælp af nye perspektiver fra boghistoriske studier. Bogens bidrag er skrevet på dansk og svensk. 
Bidragydere: Jens Bjerring-Hansen, Simon Frost, Klaus Müller-Wilke, Peter Simonsen, Petra Söderlund og Robert W. Rix. 

Bogen er redigeret af Robert W. Rix, ph.d. og lektor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Københavns Universitet. Han har bl.a. udgivet monografierne William Blake and the Cultures of Radical Christianity (2007), The Barbarian North in Medieval Imagination: Ethnicity, Legend, and Literature (2014) samt en lang række artikler om britisk litteratur og romantik.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Den allvarsamma leken
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica