Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Virksomhedspant, fordringspant og pantsætningsforbud
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Danska
  • Utgiven: 20200506
  • Antal sidor: 708
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 1175
  • ISBN10:8761941883
  • ISBN13:9788761941886

Virksomhedspant, fordringspant og pantsætningsforbud

(Inbunden)
Beskrivning:

Denne bog indeholder den hidtil mest komplette behandling af virksomhedspant, fordringspant og pantsætningsforbud i dansk juridisk litteratur  

Virksomhedspant, fordringspant og negativerklæringer (pantsætningsforbud) har fået stor udbredelse i praksis. Reglerne har dog givet – og giver forsat – anledning til en lang række spørgsmål. Endvidere har der været en udvikling i lovgivningen, retspraksis og den juridiske teori, siden reglerne blev indført.  

Bogen giver en omfattende gennemgang af de spørgsmål, som normalt behandles i fremstillinger af emnet, men inddrager også de almindelige tings- og panteretlige regler for på den måde at tegne et på samme tid detaljeret og samlet billede af reglerne og deres virkning.

Bogen indeholder derfor en grundig gennemgang af en række panteretlige og tingsretlige spørgsmål, som har betydning for alle former for pantsætningsforbud og alle typer af pant.

Ud over reglerne om virksomhedspant, fordringspant og pantsætningsforbud gennemgås blandt andet reglerne om pantsætning af tilbehør til fast ejendom efter tinglysningslovens § 37. Det behandles, hvilke særlige problemer ordningerne giver i forhold til reglerne om konkurs og rekonstruktion. Bogen omtaler også reglerne om tinglysningsafgift, som har stor betydning ved virksomhedspant og fordringspant.   

Målgruppe

Bogen henvender sig til advokater, domstole, revisorer, virksomhedsjurister samt banker,  realkreditinstitutter og andre finansielle virksomheder.  

Om forfatteren

Lars Henrik Gam Madsen er professor i formueret ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet. Han er forfatter til en lang række formueretlige artikler og bøger om bl.a. selskabsret, panteret og tingsret. Inden ansættelsen ved Aarhus Universitet virkede han som advokat med hovedfokus på erhvervsret og selskabsret, herunder finansieringsret og virksomhedsoverdragelser.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Den allvarsamma leken
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica