Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Norrøn religion
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Norska (bokmål)
 • Antal sidor: 488
 • Upplaga: 1 (2017), 
  Vikt i gram: 1346
 • ISBN10:8253026072
 • ISBN13:9788253026077

Norrøn religion

(Inbunden)
Beskrivning:

For første gang på over tretti år foreligger et nyskrevet norsk oversiktsverk om religion og mytologi i vikingtiden, eller norrøn tid. Forfatter er religionshistoriker Gro Steinsland, vår fremste forsker innen norrøn religion. Her kan man lese om hedendommens guder, gudinner og andre mytiske skikkelser, og om vikingtidens verdensbilde, om forholdet mellom religion og samfunn i det førkristne Norden, om herskermaktens mytologi og ritualer. Og ikke minst kan man lese om det forfatteren kaller hellige handlinger: om hvordan religionen faktisk ble utøvet, om riter og kultus. Her står offertradisjonene rundt blotet og den særlige formen for kultpraksis (eller magi) som kalles seid sentralt. Boka gir også en kort forskningshistorie og en oversikt over hvilke kilder man har å forholde seg til på området. Fremstillingen er basert på de nyeste forskningsresultatene og trekker veksler på en rekke fagfelt som beskjeftiger seg med vikingtiden. Boka er gjennomillustrert i farger og kan leses sammenhengende eller brukes som oppslagsverk.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 1 recension.
 • Kanskje den beste boken om temaet

  Dette er muligens den desidert beste boken om dette temaet (kanskje på verdensbasis).

  Den er lett skrevet, i den forstand at enhver kan plukke den opp og nyte av informasjonen, Boken er ei heller skrevet på en tørr måte, men fanger interessen.

  Jeg kan anbefale den på det sterkeste til alle som vil vite mer om Norrøn Religion eller driver med den moderne variasjonen av den.

  av K. Kverndokken, 2013-06-01

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Handling og dømmekraft
Handling og dømmekraft
av Christoffersen, Svein Aage
Nyere norsk kristendomshistorie
Nyere norsk kristendomshistorie
av Elstad, Hallgeir
Det kristne Norge; innføring i konfesjon
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv