Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Torsk
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Norska (bokmål)
 • Utgiven: 20120918
 • Antal sidor: 220
 • Upplaga: 1 (2012), 
  Vikt i gram: 679
 • ISBN10:8248911977
 • ISBN13:9788248911975

Torsk

(Inbunden)
Beskrivning:

Norge hadde aldri blitt nasjonen Norge uten torsken. Når oljen blir borte, vil torsken fortsatt svømme rundt i havet vårt.

Torsken har preget norske matfat og norsk eksport fra vikingtiden og frem til i dag. I den kjølige nordnorske vinden tørket man torsken. Klippfisken ble en handelsvare over hele Europa, og med denne kunne norske fiskere bytte til seg edle varer. Du får lese den fascinerende historien om de fattige fiskerne i de små båtene på det store, farlige havet som rommet gull. Og de mektige væreierne som forsynte seg grådig, for ikke å snakke om kirkens menn.

Dette er også en bok om torsken i dag. Om fisket, foredlingen, eksporten og maten. Frank A. Jenssen forteller de gode historiene. Hvor har fiskebåtene navnet fra? Hvilken type klippfisk foretrekker de på Sicilia? Og hvorfor får alltid noen mer torsk enn andre?

Frank A. Jenssen bor i Svolvær og driver et suksessrikt galleri med en samling av kunst fra Lofoten. Han har ledet det populære programmet Naturens verden på NRK P1. Han vant Tarjei Vesaas' debutantpris i 1981 og har fått strålende mottakelse for romanene Lengselens år og Snøen er aldri hvit. Jenssen har også forfattet flere bøker om Lofoten og lofotfisket.

Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Hel ved
Hel ved
av Mytting, Lars
Ingen fridde i Jølster
Ingen fridde i Jølster
av Falch, Sigmund
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Eld : flammor och glöd - samisk eldkons
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv