Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Rauhanpuolustajien vuosikymmenet
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2019
  • ISBN10:9527313104
  • ISBN13:9789527313107

Rauhanpuolustajien vuosikymmenet

(Häftad)
Beskrivning:

Tietokirja kartoittaa 70 vuotta täyttävän Suomen Rauhanpuolustajat ry:n historiaa tähän päivään asti. Teos ei ole perinteinen järjestöhistoriikki, vaan se kertoo kriittisestikin järjestön keskeisimmistä vaiheista vuosikymmen vuosikymmeneltä peilaten sitä kulloisiinkin maailmanpoliittisiin muutoksiin. Nämä muutokset ovat vaikuttaneet keskeisesti Rauhanpuolustajien toimintaan.

Esille nousevat muun muassa 1950-luvulla alkanut ydinasevarustelu, Vietnamin sota, vuoden 1968 Tshekkoslovakian miehitys, 1980-luvun euro-ohjusten aikakausi, Irakin sota ja viimeisimpinä Ukrainan ja Syyrian konfliktit sekä ilmastonmuutokseen liittyvät uhat. Rauhanpuolustajien vuosikymmenet suuntaa katseen myös Euroopan ulkopuolelle, Afrikkaan ja Aasiaan. Rauhanpuolustajat suomalaisena rauhanjärjestönä on saanut osakseen niin kiitosta kuin ankaraa kritiikkiäkin. Kirjassa ääneen pääsevät järjestön keskeisimmät tekijät ka aikalaiskriitikot.

Rauhanpuolustajien vuosikymmenet katselee järjestön menneisyyttä enemmän kriittisten kuin nostalgisten linssien läpi. Samalla se muistuttaa rauhan puolesta tehtävän kansalaisjärjestötyön tärkeydestä juuri nyt. Sotiin ja sotateollisuuteen käytetään tänään rahaa enemmän kuin koskaan maailman historiassa ja veriset konfliktit ovat arkipäivää joka maanosassa. Rauhanpuolustajien vuosikymmenet perustelee moniäänisesti, miksi järjestön toiminnalla on merkitystä tänäkin päivänä.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Ibland mår jag inte så bra
Ibland mår jag inte så bra
av Lindgren, Therése
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica