Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Itse tulee mieleen
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2011
  • Antal sidor: 351
  • Vikt i gram: 528
  • ISBN10:9525697363
  • ISBN13:9789525697360

Itse tulee mieleen

(Häftad)
Beskrivning:

Tässä kirjassa aikamme merkittävimpiin neurotieteilijöihin kuuluva Antonio Damasio tarttuu neurologeja, filosofeja, kognitiotieteilijöitä, psykologeja ja tavallisia ihmisiä pitkään askarruttaneeseen kysymykseen. Miten tietoisuus syntyy?

Damasio hylkää pitkäikäisen ajatuksen, jonka mukaan tietoisuus on jotenkin ruumiista erillistä. Sen sijaan hän esittää, että uusien todisteiden mukaan tietoisuus on biologinen prosessi, jonka elävä eliö luo. Samalla Damasio tuo tietoisuuden tutkimukseen evolutiivisen näkökulman, jonka seurauksena tietoisuuden synnyn historia muuttuu kokonaan uudenlaiseksi.

Damasion mukaan tunteilla on ratkaiseva merkitys kaikessa aivotoiminnassa. Tunteet ovat aivojen ja ruumiin yhtymisen tulos. Ne ovat historiallisesti vanhoja ja syntyvät aivojen evolutiivisesti vanhimmissa osissa, joissa syntyy myös tietoisuudessa tärkeä itsen, toimijan aistimus. Siellä ovat myös tietoisuuden juuret.

Kun aivot kehittivät ihmisen itsen, samalla avautui tie kulttuuriin, joka muutti evoluution kulkua dramaattisesti ja synnytti uuden elämän säätelyn tason: sosiokulttuurisen tasapainon.

Antonio Damasio on tutkinut aivojen toimintaa kolme vuosikymmentä ja hänen ajatuksillaan on ollut suuri vaikutus neurotieteen kehitykseen. Itse tulee mieleen on hänen neljäs suomeksi ilmestynyt teoksensa ja se jatkaa hänen mielen, itsen ja tietoisuuden nneurobiologisia perusteita koskevaa ajatteluaan.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Vintermörker :  samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica