Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

1491
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2011
  • Antal sidor: 553
  • Vikt i gram: 579
  • ISBN10:952264076X
  • ISBN13:9789522640765

1491

(Häftad)
Beskrivning:

Kirja, joka mullistaa käsityksemme Amerikasta ennen eurooppalaisten valloitusta. Se paljastaa inkojen, atsteekkien ja mayojen sekä monien muiden intiaanikansojen todellisen, loisteliaan historian ja kertoo niiden rikkaista kaupunkikulttuureista ja monimutkaisista yhteiskuntarakenteista.

Koulussa meille on opetettu, että alkuperäiset amerikkalaiset saapuivat Beringinsalmen yli 12 000 vuotta sitten. He asuivat pienissä paimentolaisryhmissä ja jättivät maahan niin vähäiset jäljet, että manner oli käytännössä laakea erämaa.

Ei pidä paikkaansa.

Vuonna 1491 Amerikassa asui todennäköisesti enemmän ihmisiä kuin Euroopassa. Asteekkien pääkaupungissa Tenochtitlanissa oli myös juokseva vesi, kauniit puutarhat ja uskomattoman puhtaat kadut - toisin kuin eurooppalaisten aikalaisten pääkaupungeissa. Amazonin alueen alkuperäiskansat viljelivät sademetsää tuhoamatta sitä, mutta eivät suinkaan muuttamatta ympäristöään. Eurooppalaiset saapuivatkin ihmisten läpeensä muovaamalle mantereelle.

Charles C. Mann on koonnut viimeaikaiset arkeologiset ja antropologiset tutkimukset yksiin kansiin. Hän kirjoittaa journalistisen kauniisti muinaisista kulttuureista ja tuo ne tähän hetkeen. Kirja on jännittävä ja perinpohjainen tutkimus tieteen uusista paljastuksista.

Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Vintermörker :  samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica