Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Piiri
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Finska
 • Utgiven: 2012
 • Antal sidor: 574
 • Vikt i gram: 695
 • ISBN10:9522600520
 • ISBN13:9789522600523

Piiri

(Inbunden)12-15 år
Beskrivning:

Engelsfors. Pikkukaupunki Ruotsissa. Nimi on kaunis, mutta paikka rähjäinen. Kaupunkia ympäröivät synkät metsät, joihin ihmiset usein eksyvät ja katoavat. Syyslukukausi on juuri alkanut, kun yksi lukion oppilaista löydetään kuolleena koulun vessasta. Kaikki olettavat, että kyseessä on itsemurha. Paitsi ne, jotka tietävät totuuden. Eräänä yönä kuu värjäytyy salaperäisen punaiseksi, ja kuusi lukiolaistyttöä löytää itsensä hylätystä puistosta. Tytöillä ei ole mitään yhteistä. Yksi on luokan suosituin, toinen kiusattu, kolmas omaa tietään kulkeva gootti, neljäs kunnollinen huippuoppilas Pian selviää, että paha on saapunut Engelforsiin, ja ilman toisiaan tytöt eivät selviydy hengissä.

Piiri on urbaania, skandinaaviseen koulumaailmaan sijoittuvaa, koukuttavaa fantasiaa. Teos kertoo vetoavasti nuorena olemisen vaikeudesta, koulukiusaamisesta, ihastumisista ja kaiken voittavasta ystävyydestä. Kuudesta eri näkökulmasta kerrottu tarina vetää mukanaan, ja jokaisen lukijan on helppo löytää hahmoista oman samaistumiskohteensa. Suomalaisia lukijoita kiinnostaa varmasti myös laadukas nuortenfantasia, jonka sankareista osalla on suomalaistausta.

Piiri on ensimmäinen osa trilogiasta, jonka seuraavat osat ilmestyvät Ruotsissa 2012 ja 2013. Teoksen käännösoikeudet on myyty pariinkymmeneen maahan, myös englanniksi (Random House). Teoksen ensimmäinen 15 000 kappaleen painos myytiin Ruotsissa loppuun alle viikossa. Teoksesta on tekeillä myös elokuva. Teos on ehdolla August-palkinnon saajaksi YA-sarjassa.

Mats Strandberg on kirjailija, jolta on aiemmin julkaistu kolme teosta. Piiri on hänen ensimmäinen nuortenkirjansa. Sara B. Elfgren on käsikirjoittaja.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 1 recension.
 • Loistava nuortenkirja!

  Todella hyvä nuortenkirja, joka sopii hyvin myös vähän vanhemmille. Kirja käsittelee vaikeitakin asioita ja se tuntuu todelliselta vaikka kirjan päähenkilöt ovatkin noitia. Tämä kirja kannattaa ehdottomasti lukea!

  av Maria, 2012-07-31

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike
Kun kyyhkyset katosivat
Kun kyyhkyset katosivat
av Oksanen, Sofi