Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Kootut kertomukset
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 20060101
  • ISBN10:9518510172
  • ISBN13:9789518510171

Kootut kertomukset

(Inbunden)

Beskrivning:

Pölytöntä Poeta – vihdoin yksissä kansissa!

Edgar Allan Poe on yksi kauhukirjallisuuden tunnetuimmista nimistä ja häntä onkin usein kutsuttu koko suuntauksen synnyttäjäksi. Poe kunnostautui ennen kaikkea lyhyen proosan, pienten kauhu-, rikos- ja tieteiskertomusten kirjoittajana, mutta myös hänen Byronin muotokieltä tapailevat runonsa, kuten Korppi ja Kellot, ovat tunnettuja ja arvostettuja kaikkialla maailmassa.

Kootut kertomukset kattaa Poen koko proosatuotannon. Suomalaiset Poen lukijat voivat vihdoin lukea myös hänen tuntemattomampia kertomuksiaan ylistettyjen novellien rinnalla yksissä kansissa. Jaana Kaparin ajan tasalla oleva ja monisärmäinen käännös tuo esiin Poen kielellisen taituruuden ja kyvyn luoda hyytävää tunnelmaa. Poen kirjoitukset ovat sangen laaja-alaisia myyttisine hahmoineen ja kirjallisine viittauksineen, eikä hän karta rujojakaan aiheita.

Merkittävää Poen novelleissa on analyyttinen kertojanääni, joka tuo niihin psykologista syvyyttä ja tietämystä. Poe onkin innoittanut lukemattomia kirjailijoita ja teoreetikkoja Charles Baudelairesta Jacques Lacaniin. Poe on kauhu-, tieteis- ja rikoskirjallisuuden Shakespeare, varsinainen runsaudensarvi. Hänen juonikehittelynsä ja kirjalliset hahmonsa ovat yhä vertaansa vailla. Sir Arthur Conan Doyle lainasi Poen C. August Dupin -salapoliisikertomuksista kuuluisan hahmonsa Sherlock Holmesin olennaisimmat piirteet.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Pris195 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris189 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Pris54 kr
Kun kyyhkyset katosivat
av Oksanen, Sofi
Lägg i kundvagn Pris230 kr
Baby Jane
av Oksanen, Sofi
Lägg i kundvagn Pris104 kr