Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Onko kapitalismilla tulevaisuutta?
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2014
  • Antal sidor: 254
  • Vikt i gram: 253
  • ISBN10:9517684460
  • ISBN13:9789517684460

Onko kapitalismilla tulevaisuutta?

(Häftad)
Beskrivning:

Onko kapitalismilla tulevaisuutta? on viiden maailmankuulun yhteiskunnan ja globalisaation tutkijan yhteisteos, jossa kirjoittajat pohtivat eri näkökulmista kapitalismin tulevaisuutta. Romahtaako kapitalismi aiempien yhteiskuntajärjestelmien tavoin? Romahtihan Rooman valtakunta, samoin Euroopan vanhat monarkiat neuvostoimperiumista puhumattakaan. Mitä tapahtuu Yhdysvaltojen globaalille hegemonialle? Kirjoittajien mukaansa nyky-yhteiskunta on joka tapauksessa tullut historialliseen käännekohtaan. Vaikka vallanpitäjät ovat aina kuvitelleet hallitsevansa historian käännekohdissa, poliittinen eliitti ei ole koskaan kirjoittajien mukaan kyennyt näkemään aiheuttamiensa kriisien seurauksia. Siksi vain harvat 2000-luvullakaan käsittävät tulevien vuosikymmenten suuria muutoksia.

Teos esittää läpileikkauksen maailman mahdollisista tulevaisuuksista. Kirjoittajat vertaavat menneisyyttä ja nykyisyyttä ennustaessaan tulevia globaaleja rakennemuutoksia. Taloudellisen ja yhteiskunnallisen analyysin ohella kirjoittajat tarkastelevat neuvostokommunismin luhistumista seurauksineen, keskiluokkaisen työn loppua, ydinsodan uhkaa ja ympäristökriisiä.

Viisikkomme päätti kirjoittaa epätavallisen kirjan, koska jotain suurta häämöttää taivaanrannassa: kriisi, joka on paljon suurempi kuin viimeinen suuri lama, joka jälkikäteen tarkasteltuna vaikuttaa pelkältä alkusoitolta suurten huolten ja muutosten aikakaudelle. Synkkyydestään huolimatta kirjassa on optimistinen vire. Kirjoittajat korostavatkin, että historian suunta on vielä avoin ja että ihmisten toiminnalla on yhä merkitystä. Ehkä tästä teoksesta on apua talouskriisin ratkaisemisessa? Onko kapitalismilla tulevaisuutta? on ensimmäinen kerta, kun kansainvälisesti tunnettujen sosiologien joukko on tehnyt yhdessä teoksen, joka osallistuu nykykeskusteluun vailla akateemisen keskustelun vaikeaselkoisuutta ja kiemuroita. Teos on sosiologisen ajattelun huipentuma, mutta samalla kirja, jota on nautinnollista lukea. Ajankohtaisuudessaan ja iskevyydessään se on vertaansa vailla. Kirja julkaistaan suomeksi Vastapainon ja Gaudeamuksen yhteistyönä.

Kundrecensioner och bloggar

Ingår i följande avdelningar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris199 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris189 kr
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Pris53 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Pris203 kr