Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Kansallisvaltio
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Finska
  • Utgiven: 2017
  • Antal sidor: 347
  • Vikt i gram: 1040
  • ISBN10:9515833698
  • ISBN13:9789515833693

Kansallisvaltio

(Inbunden)
Beskrivning:

Kansallisvaltiossa Henrik Meinander kuvaa, kuinka ruotsalainen kulttuuri jatkoi elämäänsä itsenäisessä Suomessa ja ruotsinkieliselle väestölle ryhdyttiin rakentamaan omaa identiteettiä. Vapautuminen Venäjän keisarikunnan alaisuudesta vuonna 1917 oli käännekohta myös maan ruotsalaiselle kulttuuriperinnölle ja väestölle. Seuraavina vuosina säädetyt lait loivat perustan maan kaksikieliselle julkisuudelle aina nykypäiviin asti.

Sotienvälisen ajan jyrkkä ideologinen vastakkainasettelu suomen- ja ruotsinmielisten välillä päättyi toisen maailmansodan aikana syntyneeseen kielirauhaan, joka jäi pysyväksi. Sodanjälkeisen ajan ja kylmän sodan Suomessa ruotsinkielisiä odottivat uudet haasteet. Aikakaudelle olivat ominaisia suuret taloudelliset ja sosiaaliset muutokset, kansallisen yhtenäiskulttuurin vahvistuminen ja ruotsinkielisen väestön väheneminen. 1980-luvulta alkaen ruotsalaisuus on jälleen elpynyt ja kaksikielisyyden merkitys on oivallettu uudelleen, joskin samalla on ilmennyt suomalaismielisten uusia poliittisia hyökkäyksiä.

Kirja on mukaansatempaava ja laaja-alainen kuvaus kansallisvaltio-Suomesta ja sen ruotsalaisuuden historiasta. Suhteet Ruotsiin ja ruotsalainen kulttuuriperintö ovat vahvasti esillä, mutta aihetta tarkastellaan koko ajan myös laajemmasta kansainvälisestä näkökulmasta.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Den allvarsamma leken
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica