Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Paganinikontraktet
  • Bandtyp: Nedladdningsbar MP3
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 201007
  • Antal sidor: 61440
  • ISBN10:9173484229
  • ISBN13:9789173484220

Paganinikontraktet

(Nedladdningsbar MP3)
Beskrivning:

En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.– Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.– Drunknat?Nålen nickar och ler vibrerande.– Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.– Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.– Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.

Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord.Han har givetvis rätt.Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp.Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Paganini-kontraktet är pseudonymen Lars Keplers nya bok efter den massiva succén med debuten Hypnotisören.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 18 recensioner.
  • outstanding

    riktigt bra intrig - en av de bättre böcker jag läst på mycket länge!

    av Maud, Vallentuna, 2013-07-23
  • Rörig

    Väldigt rörig bok, jag orkade inte hålla fokus. Boken hoppade hit och dit. Läste den till sista bladet. Men rörig som sagt

    av MV, 2012-07-22
  • bra bok

    tycker att denna bok var lika bra som dom andra 2 jag lyssnat på kepler

    av yvonne.s 2012-04-30, 2012-04-30
  • Seeeeeg!!!

    Har lyssnat på Paganinikontraktet under mina bilfärder, och följer även dansk-svenska serien "Bron." Härifrån har Kepler hämtat en hel del, t.ex. Saga Bauer. Kepler låter en 25-årig flicksnärta heta Saga i boken, samt vara kommissarie (helt otänkbart i den åldern), och arbeta inom Säkerhetspolisen -även detta helt osannolikt och icke trovärdigt. Sen talar Saga likadant som Saga i "Bron", och beter sig lika naivt och dumt. På ett ställe läser Jonas Malmsjö att några poliser gav sig in på ett område och häktade en man (jag minns inte den exakta ordalydelsen). Polisen häktar inte -det gör Tingsrätten. Och så den osäkrade handgranaten som placerades i handen på en kvinna, i Bron. Nästan likadant i Kepler-boken.

    Synd att detta inte är en egen story av Keplers. Den var bra och spännande i början -jag ville fortsätta lyssna- och Jonas Malmsjö läser verkligen medryckande. Men de sista 4-5 CD-skivorna var bara utfyllnad och MYCKET rörigt. Fast jag lyssnat i stort sett varje dag, så tappade jag tråden helt. Visste inte vem som var vem, och där fanns alldeles för många jakter på olika personer, och många andra konstiga turer

    av Justin, 2011-11-20
  • Lika bra

    Precis,lika bra som tidigre

    av Curson, 2011-10-22
  • Sämre

    Jag tyckte inte Hypnotisören var jättebra, men den var ändå skaplig. Den här däremot var riktigt dålig. Jag kommer inte läsa nån Kepler mer. Den är rörig och ointressant, själva historien försvinner i nåt sorts hysteriskt hopkok av för mycket och allt samtidigt... Känns som om författarna tappar fokus och bara vill ha in MER hela tiden. Ett plus ändå att den här inte var fullt lika blodsplattande och vulgär som den förra. Men i gengäld tunnare i historien. Stundtals tråkig.

    av anita, 2011-06-13
  • Långdraget historia

    Spännande deckare. Dock verkar det som att författaren har fått betalt per sida. Historien blev onödig långdragen med sidohistorier som egentligen kunde ha utelämnas helt.

    av AS, 2011-01-24
  • Nagelbitare

    Paganinikontraktet är bättre än Hypnositören. Den är spännande och har ett annorlunda upplägg. Ett plus är även att Jonas Malmsjö läser väldigt bra. Kan varmt rekommenderas

    av Agneta, 2010-10-24
  • Bedrövlig!

    Alltså jag föstår inte hypen kring Kepler. Såg fram emot att läsa hypnositören, efter allt snack i media kring boken. Måste säga att jag blev besviken och lite förundrar över att den höjts så till skyarna. Makarna Kepler har en konstig fantasi. Har nu läst deras senaste paganinikontraktet, tänkte ge dem en chans till..men tyvärr, det funkar inte för mig.

    av Schwammel!, 2010-09-22
  • Tveksam

    Efter att ha läst Hypnotisören blev jag besviken då jag läst denna bok. Inte alls vad jag hade hoppats på. Tyvärr inte i min smak. Gjorde till och med ett avbrott med boken då jag inte orkade läsa klart utan var tvungen att börja med en ny bok för att sen ta tag i denna och läsa den färdigt.

    av Lotten, 2010-09-21
  • Läsvärd

    Läsvärd bok som bitvis griper tag, lite enklare struktur än föregångaren, tar upp ett viktigt ämne. Då och då för orealistisk.

    av Erika, 2010-09-17
  • Super

    Jättespännande , helt enkelt super !
    Riktig nagelbitare !!

    av Eva, 2010-09-12
  • Trovärdigt?

    Paganinikontraktet lider tyvärr av samma problem som föregångaren. Väldigt ojämn, stundtals spännande och fängslande för att plötsligt segla iväg i nästan absurda svängar (vad har Ossian-figuren i historien att göra egentligen). Det blir lite "To Much" ibland.
    Känns nästan som om man vill dra ut på historien i det längsta och det blir lite segt stundtals.
    Och hur trovärdigt är det att säkerheten på en ambassad skulle vara på den nivå som beskrivs?

    av Olle, 2010-08-24
  • Onödigt våldsam

    Lars Kepplers Hypnotisören tyckte jag var riktigt spännande bok som var svår att lägga i från sig men jag tyckte samtidigt att boken kändes krystad och lite väl sjuk.

    Paganinikontraktet är inte alls lika spännande till min stora besvikelse. Boken känns mer som en medioker deckare om än med ett mycket rikare språk.

    Jag tycker att det i Paganinikontraktet gottas överdrivet i välbesrkivna och detaljerade våldsscener. Boken ger samma känsla som när man ser på film och det är en långdragen biljakt som aldrig vill ta slut.

    Boken är lagom som ett lättläst tidsfördriv men mina förhoppningar var något högre än så.

    På www.bokbrus.se kan du läsa fler ljudboksrecensioner.

    av Pia, 2010-08-18
  • Riktigt bra bok

    Rekommenderas med stort R
    Till och med bättre en Hypnotisören

    av Curson, 2010-08-16
  • Kanon

    Mycket bra och spännande
    Bättre än Hypnotisören

    av Curson, 2010-08-16
  • Mycket bra bok!

    Mycket bra bok och Malmsjö är helt rätt som uppläsare.

    av Petra, 2010-08-05
  • Kanon

    En bok man inte kan sluta att lyssna på.

    av sus, 2010-07-26

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Fjällgraven
Fjällgraven
av Rosenfeldt, Hans
Eldvittnet
Eldvittnet
av Kepler, Lars
Den felande länken
Den felande länken
av Tegenfalk, Stefan
Nirvanaprojektet
Nirvanaprojektet
av Tegenfalk, Stefan