Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Shantaram
  • Bandtyp: Pocket
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 20081017
  • Antal sidor: 942
  • Vikt i gram: 490
  • ISBN10:9173370835
  • ISBN13:9789173370837

Shantaram

(Pocket)
Beskrivning:

I början av 1980-talet begick australiensaren Gregory David Roberts en rad väpnade rån för att bekosta sitt heroinmissbruk. Han åkte fast men lyckades rymma från ett av Australiens mest välbevakade fängelser. På falskt pass tog han sig sedan till Indien och anonymiteten i den myllrande miljonstaden Bombay.

Shantaram är Gregory David Roberts egen berättelse från de händelserika och omtumlande åren som förrymd fånge i Bombays undre värld. I ett av stadens slumområden öppnar han en sjukvårdsmottagning för de fattiga och nödställda. Han arbetar för maffian som pengatvättare och förfalskare av pass och han följer med maffialedaren Abdel Khader Khan till Afghanistan för att förse mujaheddin med vapen i kampen mot ryssarna. Han kastas i indiskt fängelse och får utstå tortyr och svält. I den grönögda mystiska Karla möter han kärleken.

Shantaram är ett niohundra sidor långt läsäventyr och en varm och innerlig kärleksförklaring till staden Bombay och dess människor. Det är en rå och hård värld Roberts beskriver, men det är en värld där kärleken, lojaliteten och vänskapen alltid står i centrum.

Kundrecensioner och bloggar

Kundbetyg baserat på 48 recensioner.
  • Läsvärd

    Väldigt lyckad mix av reseskildring, spänning, filosofi och vänskap. Man får verkligen känslan att ha varit i Indien när man läst boken.

    Det som gör att den inte får högsta betyg är dels Afghanistanhistorien, som i mitt tycke känns överflödig och alldeles för lång. En annan sak som irriterade åtminstone mig är att det blir till slut lite för mycket av allt, huvudpersonen fattar lite för många märkliga beslut som inte alls går hand i hand med hans livsfilosofi och det blir lite hyckleri över det hela.

    Trots detta måste jag rekommendera boken, man har i princip upplevt Indien genom att läsa den.

    av Pelle, 2013-08-19
  • Mycket läsvärd

    Fantastisk! Underbart berättad.

    av E, 2013-05-04
  • Jag vill åka till Indien!

    Jag blev förtrollad av miljöerna som målas upp i boken. Helt fantastiska! Och alla människor! Älskade att den var så lång, man fick verkligen följa med på en otrolig resa! Anledningen till att den inte får fullt betyg är för att alldeles för mycket i boken, inklusive människorna, är påhittade. Gjorde mig lite besviken. Bitvis när han skriver om olika lagar och historia blir den lite seg men jag hoppade över de styckena.
    Allt som allt, en fantastisk bok!!

    av Jenny, 2013-03-26
  • Fantastisk bok om livet, kärlek och vänskap

    Jag älskar denna bok, den r full av visdom, kärlek, vänskap och andra starka känslor. en har sina sega partier, bland annat nrä de är i Afganistan. Men boken fick mig att skratta och gråta många gånger och vad är det om inte ett bevis för att det är en bra bok?

    Låt inte tjockleken avskräcka dig, när man har läst boken förstår man varför den behövde vara så långt

    av Gustav K, 2013-03-17
  • Fantastisk bok

    Var lite orolig innan jag började läsa att jag inte skulle orka ta mig igenom alla 942 sidor. Det visade sig att boken snarare tog slut för fort! Fantastiskt välskriven och spännande, fullproppad med intressanta och bitvis väldigt roliga skildringar om en värld som jag hitintills inte vetat något om. Att boken är baserad på en sann historia gör den ju bara ännu bättre!

    av MZ, 2012-10-04
  • Riktigt bra bok

    Jag som gilalr Indien älskar denna boken. Trots tjockleken läste jag färdigt den ganska snabbt. Väntar in nästa del

    av Ninva, 2012-07-16
  • Besvikelse

    Jag hade stora förväntningar på denna boken inte minst efter alla positiva recensioner. Tyvärr måste jag säga att både språket och berättelse aldrig blev särskilt intressant utan vi får följa med författaren på en ganska pratig och pretentiös resa. Jag ville verkligen tycka om den här boken men hade som sagt hoppats på en magisk resa som aldrig infann sig.

    av Jenny, 2012-05-21
  • Seg och utdragen berättelse

    Besvikelsen blev stor. Tog mig en evighet att läsa boken, men jag läste den i alla fall för jag hade gett mig f*n på att läsa ut den! Väldigt seg. Väntade hela tiden på att något skulle börja hända men alla eventuellt intressanta händelser försvann i en sörja av små detaljbeskrivningar av miljöer, objekt och personer. Några 100 sidor kortare, utan alla onödiga beskrivningar, då skulle den säkert ha varit bra. Nu blev den bara tråkig och utdragen.

    av M-L, 2012-02-27
  • För lång

    Om den hade kortats ned till hälften hade den varit jättebra, avsnittet om Afghanistan blev långtråkigt och förstörde helhetsintrycket.

    av Hanna, 2011-10-24
  • Helt underbar!

    Så värd att läsas! Det känns som att man känner personerna i boken väl. Jag både glades och grät med dem. En underbar historia.

    av Kajsa S, 2011-08-15
  • Shantaram - Den förändrar ditt liv

    En så fantastisk bok kan inte gå någon förbi obemärkt. Currydoften sprider sig från bokens sidor och personporträtten är vackra och kärleksfulla. Man blir glad, ledsen, arg, lättad, förtvivlad och förförd. Läs den!!

    av Anna, 2011-08-15
  • Shantaram - ett måste i bokhyllan!

    Shantaram håller på att bli film, men jag tror aldrig att den kan göra sig lika bra på bioduken som boken gör.
    För den förmedlar dofter och färger, och den ger en känslan av att faktiskt befinna sig i ett myllrande Indien.
    Otroligt välskriven på det sättet, även om jag inte håller med kommentaren om att det är en "semesterdröm", för det är ett hårt livsöde som beskrivs i boken.
    Hur ödet tar honom från Australien till Bombay. Från Bombays finare delar till den riktiga slummen. Här fängslar den en på ett fantastiskt sätt redan från början av boken, den ger en känsla av att man faktiskt förstår hur det ser ut, luktar och känns att befinna sig i den folkrika och för oss svenskar annorlunda staden Bombay.

    Ödet för huvudkaraktären även till Afghanistan och kriget afghanerna stred mot Sovjet. Och här tappar boken lite. Det är inte lika intressant som livet i Indien.
    Jag förstår att det är en viktig del i huvudrollinnehavarens liv, men boken kunde ha kortats några hundra sidor här.
    (Därav får boken 4 stjärnor och inte 5)

    Det är en lång bok, men den är otroligt bra - och annorlunda!
    En bok som man absolut ska i hemma i bokhyllan!

    av Arbetarbroder, 2011-08-15
  • En favorit!

    Måste läsas, underbart bra!

    av Helena, 2011-06-25
  • Läslusta

    En bok som förmedlar dofter, nya miljöer och dramatik. En riktig semesterdröm.

    av Annika, 2011-05-28
  • Magnifik!

    En av de absolut bästa böcker jag någonsin läst! Otroligt inspirerande.

    av ts, 2011-02-27
  • underbar bok

    Den här boken är helt fantastisk. Förutom en spännande historia finns här etiska dilemman att fundera över - är det t ex ok att tjäna pengar på kriminell verksamhet om man använder en stor del av pengarna till välgörenhet? Jag kommer alltid i fortsättningen att söka böcker som liknar denna!

    av AlfaBettina, 2011-01-22
  • Top 10 listan!

    En av de bästa böcker jag läst jämte höjdare som "Fanny", "Röde Orm" mfl.
    Jag blev helt tagen. Både av hans berättarstil och den helt fantastiska storyn.
    Bara MÅSTE läsas!

    av Nina, 2011-01-10
  • till nozam

    om du låter detta hindra dig från att läsa fantastiska böcker, borde du ägna dig åt något annat när du har tid över.

    shantaram är riktigt lång, men känslan när jag läst ut den var att jag ville läsa om den. direkt.

    av Fredrik, 2011-01-07
  • Härlig!

    En jättebra bok! Jag ville aldrig att den skulle ta slut. Har du inte läst den ännu så är du bara att gratulera!

    av Malin, 2011-01-05
  • Bra, men för lång.

    En intressant och annorlunda bok i en ovanlig miljö, men det blev emellanåt segt, så jag lade den åt sidan ett par gånger till förmån för andra böcker. Tror boken hade fångat läsaren mer om den varit kortare. Men den känns äkta ändå.

    av Car, 2010-12-17
  • Språkbruk?

    Boken kan vara hur bra som helst men när översättaren (med bokförlagets godkännande) skriver "dej" och "mej" i stället för dig och mig då låter jag bli att läsa. Sluta misshandla Svenska språket.

    av nozam, 2010-12-01
  • Fantastisk!

    Önskar jag hade den oläst! Kämpar med att få omgivningen att läsa. Den ser mastig ut men när man väl börjat vill man inte att den ska ta slut.

    av Alläsare, 2010-11-08
  • Kalas

    Världens bästa bok. Jag tyckte att den var lite svår att komma in i, men när man väl tagit sig förbi början är den hur bra som helst. Jag blev himla sugen på att resa till Indien efter att ha läst ut den!

    av Johanna, 2010-10-07
  • En svag trea

    Mycket intressant i början, men jag tröttnade efter drygt halva boken. Handlingen hade givit mer om den varit ett par hundra sidor kortare. Även en intressant historia kan bli seg om den plöjer i samma spår för ofta.

    av CA, 2010-09-20
  • Jättebra

    Har även pratat med indiska vänner som bekräftar många av de omvärldsbeskrivningar som görs

    av Karin, 2010-09-08
  • Wow

    Har precis börjat läsa denna och kan inte lägga ifrån mig den. Redan från första sidan fängslar den! Ska bli underbart roligt att se om alla dessa sidor framöver är lika bra som de första hundra.
    Språket, skildringarna, tillbaka och framåt blickarna som alla samsas väl.

    av Eva Hobbe, 2010-07-23
  • Ingen självbiografi

    Bra bok, men man får uppfattningen att detta är en självbiografi, på Wikipedia står dock följande:

    "Shantaram is a 2003 novel mistakenly believed by some to be based on real events (or roman à clef) written by Gregory David Roberts

    "Roberts himself has clarified that the story and its incidents are largely fictional."

    av prabu, 2010-07-20
  • Missa inte!

    Läste denna innan vi skulle semestra i Indien. Ångrar inte en minut av de mänder som går åt för att komma igenom denna härliga kloss.

    av Lingonben, 2010-07-01
  • Underbar!

    Det föll en stor tomhet över mig när jag hade läst ut den, ville bara kunna fortsätta! Bra och fängslande bok!

    av Frida, 2010-01-30
  • En av de bästa

    Hade gett 5 stjärnor om inte boken va lite seg i början. Efter halva boken sträckläste jag den. Underbar bok!

    av Mariata, 2010-01-23
  • Fängslande, intressant och levande

    Bland de bästa böckerna jag läst. Målande beskrivningar och ett vackert språk. Man lär känna huvudpersonen väl och även hans omgivning och vännerna. Man får också en insikt i Indien som land, från insida, både hur det är i slummen och i högre samhällstatus.

    Trots de många sidorna och liten text kände jag att jag ville att det aldrig skulle ta slut.

    Jag rekommenderar alla att läsa det här boken!

    av Josephine, 2009-12-21
  • Värt att läsa

    Boken börjar mycket bra, men man tappar tråden på vägen. Jag håller med att Afghanistanskriget kunde man slippa. Dessutom läser man i pocketformat blir det mycket små bokstäver.
    Men det är definitivt värt att läsa. Man blir bjuden till en mycket annorlunda värld och författaren är skicklig.

    av Bokälskaren, 2009-12-16
  • En bra bok

    Boken är definitivt bra. Den håller inte hela vägen; Afrghanistantrippen kunde han skippat. Men annars är den suggestiv och annorlunda.

    av Tom Bombadill, 2009-12-11
  • Riktigt bra bok!

    Shantaram är verkligen bra. Utöver att vara en riktigt spännade historia så ger den en målande beskrivning av Indien och hur livet kan vara där. Utan att veta så mycket om Indien kan jag säga att man känner igen en hel del i andra Indiska filmer/böcker efter att ha läst Shantaram. Kändes inte alls för lång, spänning rakt igenom.

    av Marcus, 2009-11-30
  • Magisk!

    Kunde inte släppa den! Helt fantastisk och gripande, lätt att leva sig in i. Otroligt att det är en "sann" berättelse. Kände enorm saknad när den tog slut, ville veta mer om vad som hände sen. Läs den!!!!!

    av Anna, 2009-11-22
  • Njaaee..

    Konstigt nog tycker jag inte alls att denna bok var speciellt bra..
    Fantastiskt språk, målande, känns som att man är på plats och ser allt genom författarens ögon.
    Men Nej, jag läste närmare 300 sidor, sen gav jag upp..
    Jag "fångades" inte av storyn.. tråkigt nog måste jag säga, för jag hade hört så mycket gott om denna boken.
    Indien är ett land som jag fascineras av, dess kultur, människor osv. Men jag kom bara inte in i storyn..
    Jag är en allätare när det kommer till böcker, men denna la jag tyvärr ifrån mig.

    av Jenny., 2009-10-19
  • Glädje, Sorg, Spänning, Lycka

    Allt finns här!

    av Pnilla, 2009-10-18
  • Fantastisk bok

    Fantastisk bok - blev nästan lite nedstämd när den tog slut, ville fortsätta. Låt er inte skrämmas av att den är tjock. Spännande och gripande.

    av Linda, 2009-09-06
  • Bra bok

    En bra bok men lite lång.

    av lillan, 2009-07-18
  • Shantaram

    Boken har ALLT. Det är som en påse, med diverse hemligheter, som man hela tiden vill utforska och finna svaren på. Jag gick större delen av tiden, då jag inte läste boken, och funderade vad som skulle hände och hur det skulle sluta. Jag kunde helt enkelt inte släppa handlingen.

    Den är magisk, fängslande och oerhört levande. Och trots sin storlek, som kan liknas vid en tegelsten, bör man inte avskräckas. Läs, läs och åter läs Shantaram.

    av Marcus, 2009-05-24
  • Shantaram

    Den boken e så jävla bäst! Den får en verkligen att tänka. Jag sitetr ena stnden och läser men i nästa sitter jag och virvlar bort mig i mina tankar som boken har väckt. Jag blev grymt besviken när jag läst ut den, jag vill ha den till!
    Jag rekomenderar verkligen den här boken!

    av Sichnut, 2009-03-25
  • Shantaram

    En fantastiskt, fascinerande, intressant berättelse om människor, öden, upplevelser. En underbar beskrivning av Indien och möten med människor som man bara måste ta till sig. Svårt att sluta läsa samtidigt som man inte vill komma till sista sidan !! LÄS DEN och njut

    av Lena, 2009-02-22
  • Shantaram

    En fantastiskt, fascinerande, intressant berättelse om människor, öden, upplevelser. En underbar beskrivning av Indien och möten med människor som man bara måste ta till sig. Svårt att sluta läsa samtidigt som man inte vill komma till sista sidan !! LÄS DEN och njut

    av Lena, 2009-02-22
  • Shantaram

    I love it! Jag gråter och skrattar om vartannat - det är en otrolig berättelse som dessutom är väldigt vackert skriven. Jag vill aldrig att den ska ta slut... Människoöden fascinerar mej och när det dessutom är beskrivet med ett sådant djup faller jag pladask men förstår också att det inte passar alla. God läsning!

    av Zarik, 2009-02-11
  • Shantaram

    Väldigt spännande bok och väldigt läsvärd. Boken har ändrat mitt sätt att se på det liv jag lever.

    av =), 2008-12-26
  • Mitt livs bästa bok!

    detta är den absolut bästa bok jag läst i hela mitt liv! Den går bara inte att lägga ifrån sig och det var svårt då boken är på 900 sidor. De spännande miljöer , människor och deras öden är synnerligen intressant. Då jag själv varit en hel del i Indien kan jag bara säga att den även återger den indiska själen ovanligt bra. Kärleken mitt i de mest utsatta situationer. Läs den, men gör det under semestern så du riktigt hinner njuta av den. Underbart helt enkelt med en så bra bok som är så tjock.

    av Agneta, 2008-12-12
  • Ev väldigt seg bok

    Boken är väldigt seg och ingen egentlig handling finns. Gillar man små detaljbeskrivningar av miljöer och objekt ska man läsa den.

    av LaaL, 2008-12-06
  • En fantastisk läsupplevele

    En av de bästa och mest facinerande böcker jag läst på många år!
    En fantastisk beskrivining av Indien och Afganisthan och författarens liv och upplevelser. Om du aldrig varit i Indien, kommer du uppleva det starkare och få lära dig mer än många som åker dit. Det här är den bästa bok jag läst på många år. Läs den!

    av A, 2008-11-12

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
En halv gul sol
En halv gul sol
av Adichie, Chimamanda Ngozi
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Just kids
Just kids
av Smith, Patti
Hundraåringen som klev ut genom fönstret