Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Et kort ophold på vejen fra Auschwitz
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Danska
  • Utgiven: 2012
  • Antal sidor: 309
  • Upplaga: 2, 
    Vikt i gram: 453
  • ISBN10:8779735487
  • ISBN13:9788779735484

Et kort ophold på vejen fra Auschwitz

(Häftad)
Beskrivning:

En dag i august 1947 står David Rosenberg - den mand der senere skal blive forfatterens far - af toget i Södertälje. Det er sidste stop på en lang rejse fra Auschwitz og nazisternes udryddelseslejre i Polen og Tyskland. Her i den lille by, i det gryende moderne Sverige, genforenes han efter et stykke tid med sin ungdoms elskede. Sammen forsøger de at begynde forfra, skabe sig et nyt liv og stifte familie. Men skyggerne fra fortiden indhenter ham.  

Göran Rosenberg, en af Nordens betydeligste journalister og debattører, har i denne uforglemmelige bog skrevet en dybt personlig beretning om sin polsk-jødiske fars vej fra Auschwitz til Södertälje - den lille svenske by med den store lastbilfabrik, hvor Göran Rosenberg selv kom til verden i 1948, året efter farens ankomst. Bogen er en yderst omhyggelig journalistisk dokumentation af farens rejse fra Lodz, Auschwitz, Nazityskland og til Södertälje. Rosenberg rejser rundt i Tyskland og finder de tilgroede steder, hvor godsvognene gjorde ophold; han beskriver den ængstelige stemning i Sverige efter krigsafslutningen og holdningen til de jødiske flygtninge. Men han skriver med romanens lysende kraft. Med sin helt personlige stemme løfter Rosenberg denne veldokumenterede fremstilling ud over det dokumentariske. Et kort ophold er også memoirer - forfatterens bog om at genopdage den dreng, han var engang, da han voksede op i Södertälje.  

Göran Rosenberg, f. 1948, har arbejdet som journalist, tv-reporter, dokumentarfilmskaber, essayist og forfatter. Han var i en årrække chefredaktør for tidsskriftet Moderna Tider.Rosenberg har udgivet flere bøger. På dansk er tidligere udkommet Det tabte land - Israel, en personlig historie (2001), Tanker om journalistik og senest Pligten, profitten og kunsten at være menneske (2006).   

Göran Rosenberg er i København til udgivelsen.Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Udsendingen
av Abdolah, Kader
Pris290 kr
Huset ved moskeen
av Abdolah, Kader
Pris150 kr
Schiøler-Gruppen
av Lasse Bruun Jonassen
Pris259 kr
Den røde gudinde
av Ellroy, James
Pris413 kr
1Q84
av Murakami, Haruki
Lägg i kundvagn Pris197 kr