Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Dagens hus, nattens hus
 • Bandtyp: Häftad
 • Språk: Danska
 • Utgiven: 2014
 • Antal sidor: 240
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 366
 • ISBN10:8779735363
 • ISBN13:9788779735361

Dagens hus, nattens hus

(Häftad)
Beskrivning:

Dagens hus, nattens hus er en mangetydig og farverig roman om mennesker og menneskeskæbner i grænselandet mellem Polen og Tjekkiet. En magisk fortalt lag-på-lag fortælling, hvor personer og historier ligesom lægges oven over hinanden. Med jævne mellemrum møder man f.eks. en middelalderlig kvindelig helgen ved navn Kummernis, der som ung fik Kristus´ ansigt for at undslippe et uønsket ægteskab. En anden genkommende figur er den transseksuelle munk Paschalis, som er den, der skriver Kummernis´ historie.

På romanens nutidsplan er den kvindelige hovedperson og fortæller, en kvinde i 35-40-årsaldereren, flyttet til den lille by Nowa Ruda sammen med sin mand R. En strøm af menneskeskæbner i fortid og nutid glider forbi. Sære eksistenser og mærkelige livsforløb. En uforglemmelig samling livsskæbner, forførende og drømmeagtigt vævet ind i et mønster. Men den person, som jeg-fortælleren er mest optaget af, er hendes nabo, den gamle parykmagerske Marta, som ud over at spille en central rolle i romanens nutid også dukker op mange år tidligere - nemlig i 1930´erne.

Olga Tokarczuk, f. 1962, polsk forfatter, uddannet psykolog. Hun betragtes som en af den nye polske litteraturs mest anerkendte prosaister - og romanen Dagens hus, nattens hus er den af hendes mange romaner, der har nået flest læsere - også internationalt.

 

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Vintermörker : samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica