Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Kampens skønhed og gru
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Danska
  • Utgiven: 2009
  • Antal sidor: 630
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 830
  • ISBN10:8779733786
  • ISBN13:9788779733787

Kampens skønhed og gru

(Häftad)
Beskrivning:

630 siders uforglemmelig beretning om Første verdenskrig.

Første verdenskrig anses af mange eksperter for at være den mest gennemgribende historiske hændelse på vores kontinent siden romerrigets fald. Trods dette – og på trods af at denne krig kom til at præge hele 1900-tallet – er det i dag en hændelse som er havnet i glemslens mørke. Kampens skønhed og gru vil ændre på det forhold.

Den svenske historiker Peter Englunds mageløse bog er ikke nogen almindelig eller konventionel historiebog, hvor begivenhederne skildres oppefra og hvor alt samles i en alt overskuende fortælling. I denne bog føres historien tilbage til dens mindste, atomare bestanddele: det enkelte menneske og dets oplevelser.

Kampens skønhed og gru lader læseren følge 19 virkelige men nu ukendte mennesker, bl.a. en australsk kvinde som kørte lastbil for den serbiske hær, en italiensk soldat som havnede på sindssygehospital, en fransk embedsmand som aldrig så fronten, en tysk skolepige som voksede op med krigen i øst, en sydamerikansk eventyrer som kæmpede som frivillige i den tyrkiske hær, en belgisk kamppilot, en tysk infanterist, en russisk sygeplejerske, en amerikansk feltkirurg og en ungarsk kavalerist.

Disse mennesker oplevede krigen forskellige steder og på forskellig måde, men de forenes af at de alle befandt sig langt nede i hierarkierne og fordi krigen ændrede livet for dem alle. Bogen bygger på materiale som de har efterladt sig: breve, dagbøger, memoirer. Hvert eneste af de i alt 212 kortekapitler bygger på hvad disse mennesker hver især så, tænkte eller gjorde en bestemt dag, begyndende i august 1914 og til slutningen i november 1918.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn :  ett reportage om
Ibland mår jag inte så bra
Ibland mår jag inte så bra
av Lindgren, Therése
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica