Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Respekt i en verden af ulighed
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Danska
  • Utgiven: 2003
  • Antal sidor: 336
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 544
  • ISBN10:8777396693
  • ISBN13:9788777396694

Respekt i en verden af ulighed

(Häftad)
Beskrivning:

Richard Sennett har i mange år været en af den engelsksprogede verdens mest betydningsfulde tænkere. Hans speciale er personlighedsdannelsen i de moderne samfund, f.eks. hvorledes vi præges af arbejdet, arbejdspladserne og de steder, hvor vi vokser op.

Da Sennett var dreng i 1940ernes Chicago, boede han alene med sin mor i et socialt boligbyggeri, Cabrini Green. Der var fattigdom og stærke spændinger mellem de etniske grupper i det multikulturelle nabolag. Mest markant var imidlertid følelsen af at være sat under administration, af ikke at være respekteret.

»Stedet nægtede folk at kontrollere deres egne liv. De var henvist til at være tilskuere til tilfredsstillelsen af deres behov ... Det var her, de oplevede den særlige følelse af mangel på respekt, som består i ikke at blive set, ikke blive regnet for et fuldgyldigt menneske.«

De moderne samfund minder mere og mere om Cabrini Green i Chicago, hvor Richard Sennett voksede op. Aldrig har menneskerettighederne været mere opreklameret. Samtidig er det tilsyneladende blevet sværere og sværere at respektere hinanden i en tid, hvor etniske og kulturelle og sociale og økonomiske uligheder sætter dagsordenerne.

I en blændende blanding af personlig erindring og reflekteret videnskab fokuserer Richard Sennett på nødvendigheden af den gensidige respekt i en tid, hvor ulighederne igen er påtrængende.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Pris195 kr
Lägg i kundvagn Pris169 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris189 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Pris203 kr