Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Ali & Nino
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Danska
  • Utgiven: 2008
  • Antal sidor: 247
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 462
  • ISBN10:8776950948
  • ISBN13:9788776950941

Ali & Nino

(Häftad)
Beskrivning:

Ali og Nino er en Romeo og Julie-historie om kærligheden mellem en ung muslimsk mand og en kristen pige. Den foregår i Baku på bredden af Det Kaspiske Hav mellem Asien og Europa. Tiden er årene før og under Den Russiske Revolution.

» Denne vidunderlige roman - dejligt komponeret, vital og overbevisende, en kærlighedshistorie der på én gang er eksotisk og velkendt - er et levende bevis på at kunsten er evig og kan overleve alt. Ali og Ninos største fortrin er en gallaopvisning i passioneret etnografi, af livet, som det leves på et bestemt sted. I denne forstand ligner Ali og Nino blandt andre Madame Bovary, Moby Dick, Huckleberry Finn, Don Quixote og Ulysses, romaner så fyldt af information, at de synes at definere hele folk - fulde af traditioner og ejendommeligheder og gennemtrængt af en kraftfuld sans for stedet. Disse ambitiøse fortællinger har alt, hvad der skal til for at forstå deres tid og deres kultur.«

- Paul Theroux

Ali og Nino er nu udkommet på 30 sprog.

Bag forfatterpseudonymet Kurban Said gemmer sig et mysterium. Der er sandsynligvis tale om et kunstnernavn for den internationale jetset-forfatter Essad Bey, der i mellemkrigstiden i løbet af få år skrev en lille snes udbredte bøger, herunder biografi er af Mohammed, Zar Nikolaj II, Lenin, Reza Shah og Stalin, foruden bøger om Kaukasus og Sammensværgelsen mod verden, en bog om den sovjetiske efterretningsvirksomhed i udlandet. Essad Bey skrev på tysk og boede som ung i Berlin, hvor han allerede som enogtyveårig var asienekspert på Die Literarische Welt, Tysklands førende litterære magasin, hvor hans navn figurerede side om side med Walter Benjamins, Thomas Manns og Romain Rollands. Han udsendte sine erindringer som fireogtyveårig under titlen Olie og blod i Orienten.

Men også Essad Bey var et pseudonym, for bag det gemte sig jøden Lev Nussimbaum (1905-1942) fra Baku, der konverterede til islam, og som fra sin base i 1930ernes Berlin rejste verden rundt som muslimsk fyrstesøn. Han døde i Positano i Italien, syg, isoleret og uden adgang til sine indtægter som forfatter.

I lighed med så mange andre forfatterskaber blev Essad Beys/Lev Nussimbaums/Kurban Saids bøger glemt efter Anden Verdenskrigs ødelæggelser. Men hans roman Ali og Nino oplever i disse år en verdensomspændende succes.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Unfinished Tales
av Tolkien, J. R. R.
Pris122 kr
Make Your Own Damn Movie
av Kaufman, Lloyd
Lägg i kundvagn Pris199 kr
Inheritance
av Paolini, Christopher
Lägg i kundvagn Pris247 kr
Mere feminin strik
av Samsøe, Lene Holme
Pris275 kr
Lägg i kundvagn Pris199 kr