Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Hverken solen eller døden
 • Bandtyp: Häftad
 • Språk: Danska
 • Utgiven: 20171006
 • Antal sidor: 256
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 359
 • ISBN10:8772020385
 • ISBN13:9788772020389

Hverken solen eller døden

(Häftad)
Beskrivning:

Hele sit professionelle liv har Henry Marsh været en fighter pa° kirurgiens frontlinje, som han beskriver i sin første bog, bestselleren Gør ikke skade.

Som dedikeret og passioneret læge har han oplevet ba°de store sejre og knusende tab. Og hele sit professionelle liv ba°ret det tunge ansvar der følger med at stå med andre menneskers liv i sine hænder. Bogstavelig talt. 

Efter at have trukket sig tilbage fra sin fuldtidsstilling i London, rejser Marsh nu til bl.a. Nepal og Ukraine for at operere og hjælpe lægerne der. Flere af dem hans tidligere studerende.

Samtidig ga°r hans eget liv pa° hæld. Og al hans lægelige indsigt og viden mildner ikke bekymringerne for, hvad alderdommen bringer, og hvilken død, han ga°r i møde. De svar og den dybere forsta°else, han søger, gælder sa°ledes pludselig ham selv.  

Og oplevelserne og udfordringerne under de eksotiske himmelstrøg sætter hans eget liv som læge i perspektiv.  Hvad er det, han har lært af 40 a°rs intens beskæftigelse med den menneskelige hjerne? Og om vores forhold til livet og døden i det vestlige sundhedssystem?

I samme poetiske og indsigtsfulde, men ogsa° kompromisløst ærlige og dybt personlige tone som i sin første bog gør Marsh status. 

Og mens han forsøger pa° at sætte skik pa° en tilgroet have ned til floden uden for Oxford, kredser hans tanker om meningen med livet og døden – den død, man ligesom solen ikke kan se direkte på ...

Henry Marsh studerede statskundskab, filosofi og økonomi ved Oxford University, før han – angiveligt pa° grund af kærestesorg – afbrød studierne og begyndte at studere medicin ved Royal Free Hospital i London. 

Han blev medlem af Royal College of Surgeons i 1984 og udnævnt til overlæge i neurokirurgi ved Atkinson Morley’s/St. George’s i 1987. 

I 2016 udkom erindringsbogen Gør ikke skade., der tog læserne og anmelderne med storm. Marsh er desuden portrætteret i de to prisvindende dokumentarfilm Life in your hands og The English Surgeon (Netflix). 

Om Gør ikke skade.:  

“En stor læseoplevelse og en skarp samtidsdiagnose … En dybt inspirerende bog.”

***** Kristeligt Dagblad

    

“Gudbenådet formidler … En sjælden læseoplevelse. Vidunderlig.” 

****** Jyllands-Posten  

“En forbløffende erindringsbog …  Et fremragende og uforglemmeligt værk.”

Independent

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Vintermörker : samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica