Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Samfundsplanlægning i 1950´erne
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Danska
 • Utgiven: 2009
 • Antal sidor: 591
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 1267
 • ISBN10:8763509792
 • ISBN13:9788763509794

Samfundsplanlægning i 1950´erne

(Inbunden)

Beskrivning:

Samfundsplanlægning i 1950´erne. Tradition eller tilløb? undersøger i hvilken udstrækning fundamentet for de tanker og den planlægning, der bar fremvæksten af velfærdssamfundet i de efterfølgende årtier, blev skabt i 1950´erne. Årtiet der i eftertiden ofte er blevet skildret som småborgerligt, pænt, tryghedssøgende og tavst, for ikke at sige gråt og trist. I modsætning hertil skildres 1960´erne ofte som et dynamisk og progressivt årti, der gjorde op med 1950´ernes ånd.

Bidragene i bogen undersøger, om denne kontrast mellem de to årtier er korrekt. Nøgleordet for bogens bidrag er fremtidsplanlægningen i 1950´erne, især som den kommer til udtryk i årtiets kommissions- og udvalgsbetænkninger.

Antologien indeholder grundige case-studies om forvaltning, trafik, folkeskole, højere uddannelser, ungdomsfængsler og familiepolitik, mens det samlede planlægningsbillede behandles i et bredere et afsnit om de plantiltag, der kan læses ud af tidens kommissionsbetænkninger.

Antologien er redigeret af seniorforsker, ph.d. Else Hansen, Rigsarkivet, og seniorforsker, lic.phil. Leon Jespersen, Rigsarkivet.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Vintermörker : samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica