Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Det var ikke min skyld!
 • Bandtyp: Häftad
 • Språk: Danska
 • Utgiven: 20081010
 • Antal sidor: 213
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 336
 • ISBN10:8757017263
 • ISBN13:9788757017267

Det var ikke min skyld!

(Häftad)
Beskrivning:

De findes overalt de mennesker, som aldrig tager ansvar. Som det altid lykkes at finde nogen eller noget at skyde skylden på. Er det ikke ´samfundet´, chefen eller kærlighedsløse forældre, så er det McDonalds, tobaksindustrien eller banken. For hvis skyld er det egentlig, at mit ægteskab gik i stykker? At jeg er arbejdsløs? Overvægtig? Slår min kone eller fryser min kollega ud? Det er i hvert fald ikke min.

Der foregår i dag en masseflugt fra ansvar, mener Ann Heberlein, debattør og doktor i etik. En masseflugt, som er blevet muliggjort og opmuntret af et samfundsklima, hvor det er blevet almindeligt at give andre skylden, og hvor stadigt flere betragter sig som ofre - for undertrykkende strukturer, dårlige gener eller elendige forhold under opvæksten.

Men at være menneske indebærer ikke blot rettigheder, men også forpligtelser. Den vigtigste af disse forpligtelser er at tage ansvar for sit liv, sine valg og sine handlinger.

Det var ikke min skyld! Er en tankevækkende bog om etik, moral og medmenneskelighed. Med udgangspunkt i aktuelle begivenheder og eksempler fra hverdagen, hentet fra hendes eget og andres liv, opmuntrer forfatteren os til at begynde at tænke og turde tage stilling. Hvilken slags menneske vil netop DU være?

Ann Heberlein er doktor i teologi og forsker i etik. Hun har i flere år undervist på Center for Teologi og Religionsvidenskab på Universitetet i Lund og er tilknyttet til det Filosofiske Institut på universitetet i Stockholm. Hun er desuden debattør og skribent og har tidligere udgivet bøgerne Kränkningar och förlåtelse og Den sexuella människan. Hun bor i Skåne med tre børn, en mand, to hunde og en kat.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Vägra följa John : genvägen till hälsa,
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica