Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Legen og lyset
 • Bandtyp: Övrigt
 • Språk: Danska
 • Utgiven: 20000821
 • Antal sidor: 255
 • Upplaga: 2, 
  Vikt i gram: 1105
 • ISBN10:8756763182
 • ISBN13:9788756763189

Legen og lyset

(Övrigt)
Beskrivning:

Henning Larsen som menneske og arkitekt

Henning Larsen står i dag som en mester i arbejdet med lyset og den måde, han indbringer dagslyset i sine huse. Hans arkitektur er blevet det begreb, der beskriver den gode arkitekt.

Legen og lyset er en meget personlig bog om vor store, verdensberømte arkitekt Henning Larsen, der den 20. august 2000 fylder 75 år.

Henning Larsen fortæller i bogen om sin opvækst, om faderen, en filosofisk, gudfrygtig og elskelig mand, og moderen, et meget kreativt og praktisk menneske, der elskede at tegne, male og læse. Han fortæller om trængslerne ved at komme ind på akademiet, om sit familieliv og sine børn, og om nydelsen ved at bo i et gammelt hus i København.

Henning Larsen indvier os i påvirkningerne fra arkitekturens store internationale skikkelser, som han alle har haft stor glæde af at møde, blandt andre Alvar aalto, Walter Gropius, Mies van der Rohe, Louis Kahn, og også den danske arkitekt Jørn Utzon.

Dansk arkitektur har et fornemt ry over hele verden, ikke mindst på grund af Henning Larsen, der har vundet utallige konkurrencer og modtaget mange priser, danske som udenlandske. Blandt hans store arbejder skal nævnes Udenrigsministeriet og Den Kongelige Danske Ambassade i Riyadh, Churchill College i Cambridge, England, Gentofte Hovedbibliotek, Handelshøjskolen og boligbebyggelsen Dalgas Have på Frederiksberg, Ny Carlsberg Glyptotek, Dansk Design Center og B.T.-Husets hjørnetilbygning, alle i København, samt bebyggelsen på det tidligere B & W-areal på Christianshavn med bl.a. Unibanks hovedsæde.

Bogen er skrevet af Henrik Sten Møller, forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om arkitektur og design, og er arkitekturskribent ved Politiken. Bogens fotografier er af Jens Lindhe, og den er grafisk udformet af Jens Bertelsen.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Vintermörker : samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica