Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Mentaliseringsbaseret terapi
  • Bandtyp: Inbunden
  • Språk: Danska
  • Utgiven: 2011
  • Antal sidor: 152
  • Upplaga: 3, 
    Vikt i gram: 242
  • ISBN10:8741255119
  • ISBN13:9788741255118

Mentaliseringsbaseret terapi

(Inbunden)

Beskrivning:

Mentaliseringsbaseret terapi (MBT) er en videnskabeligt dokumenteret behandlingsform for borderline- eller emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse, og den anbefales af de britiske sundhedsmyndigheder.

Der er i dag stor international opmærksomhed om MBT, og behandlingsformen afprøves på stadig nye lidelser, for eksempel personlighedsforstyrrelser generelt, spiseforstyrrelser, lidelser forbundet med brug af rusmidler, depressive tilstande, angsttilstande m.m. Denne manual omhandler individuel terapi. Bogen redegør for mentalisering som et flerdimensionalt begreb. Principperne for MBT gennemgås. Det diskuteres, hvilke krav der bør stilles til psykoterapeutiske vurderingsskalaer. Udviklingen af en MBT-vurderingsskala beskrives. Derefter følger en detaljeret gennemgang af hvert af de 17 elementer i vurderingsskalaen. Bagest i bogen finder man selve vurderingsskalaen samt en skala for vurdering af mentaliseringsevne. 

Med denne manual har klinikere og forskere et unikt redskab til: 1) at tilegne sig MBT-holdning og -teknik, 2) at evaluere egen praksis, 3) at bedømme kandidater til supervision, og 4) at evaluere terapitimer i forskningsøjemed. 

Sigmund Karterud er professor i psykiatri ved Universitetet i Oslo, leder forskningsgruppen for personlighedspsykiatri og er afdelingsoverlæge ved Avdeling for personlighedspsykiatri ved Oslo universitetssykehus. Han er forfatter til en række lærebøger.

Anthony Bateman er, sammen med Peter Fonagy, grundlæggeren af MBT. Han er overlæge ved Halliwick Hospital i London og professor ved University College London. Han er klinisk supervisor, forsker og forfatter til forskningsrapporter, der har etableret MBT som en videnskabeligt funderet behandlingsform.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris408 kr
Kognitiv terapi - nyeste udvikling
av Louise Perlmutter
Lägg i kundvagn Pris637 kr
Lägg i kundvagn Pris305 kr
Lägg i kundvagn Pris208 kr
Lägg i kundvagn Pris199 kr