Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Max Weber
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Danska
  • Utgiven: 2000
  • Antal sidor: 182
  • Upplaga: 1, 
    Vikt i gram: 287
  • ISBN10:8741226984
  • ISBN13:9788741226989

Max Weber

(Häftad)
Beskrivning:

For mange sociologer er Max Weber (1864 - 1920) den store mester inden for faget. Andre betragter ham mindre respektfuldt som en konservativ, nærmest militaristisk nationalist, hvis magt- og autoritetslære gødede jorden for det nazistiske diktatur. Kontroversiel er han under alle omstændigheder. Intellektuelt var han den mest vidtfavnende, historisk den mest lærde af disciplinens ledende skikkelser. Af de samme grunde - fristes man til at sige - blev han ikke ophavsmand til en præcist formuleret generel sociologisk teori. Dertil var hans opfattelse af fagets mål og midler alt for facetteret og kompleks.

Webers livsværk kan derimod ses som et gigantisk og aldrig afsluttet forsøg på at besvare spørgsmålet om, hvilke faktorer, der lå bag den vestlige verdens udvikling frem mod nationalstaten og det moderne kapitalistiske samfund. I forsøget på at finde svaret beskæftigede han sig bl.a. med religionssociologiske spørgsmål, med sociologiske metodeproblemer og med mere nutidige politiske forhold. Det er den intellektuelle spændvidde, evnen til at stille de mest dybtgående spørgsmål og en aldrig svigtende videnskabelig disciplin - som nægter at slå sig til tåls med nemme eller forenklede svar - der gør Max Weber til så imponerende en forsker og så skarpsindig en analytiker af den moderne borger og det moderne samfunds organisation.

Max Weber - personen og forfatterskabet indeholder både en regulær gennemgang af Webers omfattende forfatterskab og tegner samtidig et billede af en yderst kompliceret og sammensat personlighed, hvis skrøbelige psykiske konstitution på én gang var brændstof og bremse for hans overvældende intellektuelle udfoldelse.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Lägg i kundvagn Pris199 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris189 kr
Den allvarsamma leken
av Söderberg, Hjalmar
Pris53 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Pris203 kr