Avancerad sökning
Din kundvagn är tom
Ändra i din kundvagn Gå till kassan
Sundhed på vippen
  • Bandtyp: Häftad
  • Språk: Danska
  • Utgiven: 2001
  • Antal sidor: 228
  • Upplaga: 2, 
    Vikt i gram: 275
  • ISBN10:8741225961
  • ISBN13:9788741225968

Sundhed på vippen

(Häftad)

Beskrivning:

Hvordan trives børn og unge i Danmark? Ifølge forfatterne til denne antologi er der grund til en vis bekymring. Det er nemlig ikke bare sådan, at børns og unges sundhedstilstand og generelle trivsel bliver bedre og bedre. På nogle områder er det snarere modsat. Man kan desuden konstatere, at der fortsat er social ulighed på dette område. Derfor er spørgsmålet også, hvordan man griber forebyggelsen an. Det er i hvert fald ikke nok bare at informere - der må andet til.

Grundlaget for denne antologi og dens analyser er en international undersøgelse, som Danmark har deltaget i de sidste 15 år. Her i landet er der blevet gennemført undersøgelser med tre-fire års mellemrum, senest i 1998, hvor undersøgelsen omfattede mere end 5.000 unge i alderen 11-15 år.

Forskningsprojektet kan kaldes enestående, fordi det har givet os et historisk billede af sundhedstilstanden over en længere periode, fordi der er tale om en grundlæggende og repræsentativ dokumentation - og endelig fordi undersøgelsen gør os i stand til at sammenligne Danmark med mere end 20 andre lande. Det giver os med andre ord et temmelig godt billede af børns og unges sundhed. Projektet har undersøgt et bredt spektrum af områder, der alle har indvirkning på sundhed og trivsel: de unges ryge- og alkoholvaner, deres forhold til motion, udsathed for ulykker og skader - men også sociale trivselsfaktorer som venskaber og mobning.

Bidragyderne til bogen er en gruppe forskere, der kommer fra mange forskellige institutter og institutioner. De samarbejder under Institut for Folkesundhed på Panum Instituttet.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Pris195 kr
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Lägg i kundvagn Pris189 kr
Pris54 kr
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Pris54 kr
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica
Pris189 kr