Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Dagplejen
 • Bandtyp: Häftad
 • Språk: Danska
 • Utgiven: 2006
 • Antal sidor: 189
 • Upplaga: 1, 
  Vikt i gram: 452
 • ISBN10:8741203771
 • ISBN13:9788741203775

Dagplejen

(Häftad)
Beskrivning:

Rigtig mange små børn i Danmark - i alt omkring 85.000 - bliver passet i en dagpleje, og langt de fleste af deres forældre betragter dagplejen som et godt og trygt alternativ til de mere ´professionelle´ dagtilbud i en vuggestue eller børnehave. Der stilles imidlertid stadigt større krav også til helt små børns udvikling, og derfor skal dagplejen udvikles - spørgsmålet er bare, i hvilken retning. Tendensen går mod professionalisering af dagplejerne med vægt på pædagogisk uddannelse og efteruddannelse, men risikerer dagplejen så ikke at miste de særlige kvaliteter, som en pasningsform i hverdagsagtige, hjemlige rammer kan tilbyde? Det er temaet i denne bog, der forsøger at pege på en tredje vej: udvikling af dagplejerens relationskompetence.  

I Dagplejen. Livsform og relation lader Per Schultz Jørgensen dagplejere, forældre og tidligere dagplejebørn komme til orde og fremhæver på baggrund heraf de ressourcer, som dagplejen rummer, når den er bedst. Han viser, hvordan dagplejerne ved at arbejde bevidst med den tætte, anerkendende relation kan styrke børnenes tryghed og udvikling. 

Bogen henvender sig til den enkelte dagplejer, forældre med børn i dagpleje samt kommunale beslutningstagere. Den er desuden velegnet som grundbog i kursusvirksomhed for dagplejere. 

Per Schultz Jørgensen er læreruddannet, cand.psych. og dr.phil. Han er tidligere professor i socialpsykologi ved Danmarks Pædagogiske Universitet, tidligere formand for Børnerådet og aktiv samfundsdebattør, bl.a. som formand for Den alternative velfærdskommission. Han er forfatter til en lang række bøger om børn, unge og familieforhold.

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Vintermörker : samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica