Denna webbshop är stängd för köp.
Klicka här för mer information

Helioskatastrofen
 • Bandtyp: Inbunden
 • Språk: Norska (bokmål)
 • Utgiven: 20140207
 • Antal sidor: 126
 • Upplaga: 1 (2014), 
  Vikt i gram: 260
 • ISBN10:8249511964
 • ISBN13:9788249511969

Helioskatastrofen

(Inbunden)
Beskrivning:

Intens og poetisk roman i grenselandet mellom normalitet og galskap.

En tolvårig jente fødes. I glinsende rustning springer hun ut av sin fars hode og kløyver det. Han står på gulvet i blodet og skriker. Hun løper naken ut i vinterkulden. Faren blir innlagt på sykehus med diagnosen schizofren. Jenta fanges opp av naboene, som kontakter barnevernet. Hennes historie er for utrolig og uforståelig, men hittebarnet får navnet Anna og blir plassert i en trygg, vanlig familie med mor og far og to fosterbrødre. Men i denne normaliteten er pinsemenigheten nærmeste nabo. Dit inn dras Anna - til ekstase og tungetale. Hun blir en stjerne, folk kommer for å høre og se. Men taler hun virkelig i tunger, eller er det et annet språk? Selv har hun ett brennende ønske: å treffe sin far igjen.

Helioskatastrofen er en moderne Athene-myte. Den er en klagesang om savnet av en far og om ikke å kunne bære sin fulle kraft. Om en følelse av å komme fra et sted altfor nær solen.

Denne knappe romanen - på litt over 100 sider - er forbausende klar og lett, det nokså tunge stoffet til tross. Den er vakker på sitt forunderlige vis, med de mest innsiktsfulle bilder, like storslåtte som de er hverdagslige. Og sanne på sin måte. Og så er den effektiv, Boström Knausgård skriver med en så stor selvfølgelighet at handlingen settes med en gang." Cathrine Krøger, Dagbladet.

"Hele tiden bæres fortellingen av en poetisk grunntone, en overraskende ordknapphet som gjør det lett å lese videre, alt nydelig ivaretatt av oversetter Monica Aasprong. …Det er vondt, sårt, nesten uutholdelig og klaustrofobisk. Men en er litt rikere når en lukker boka til slutt". EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN

Kundrecensioner och bloggar

Sök fler böcker:

Kunder som köpt denna bok har
även köpt:
Skotten i Köpenhamn : ett reportage om
Vintermörker : samlade spänningshistori
Uppgång och fall
Uppgång och fall
av Strömquist, Liv
Miniatyrmakaren
Miniatyrmakaren
av Burton, Jessie
Min mors självbiografi
Min mors självbiografi
av Kincaid, Jamaica